2011. október 2., vasárnap

Homoszexualitás a Biblia tükrében

Először is tudni kell, hogy Jézus Krisztus minden emberért meghalt a kereszten és mindenkinek kínálja a kegyelmét Rajta keresztül az Isten. Tehát a megtérő brutális gyerek gyilkosnak is lehet égi koronája, üdvössége, ha őszintén megbánja tetteit, bocsánatot kér, és átadja életét Krisztusnak. Senkiről nem szabad lemondanunk nekünk hívőembereknek, mindenkit szeretnünk kell és szolgálni az evangélium örök érvényű üzenetével. Ezt tudni kell megcselekedni is, nem csak leírni.
Másság, homoszexualitás, biszexualitás, transzfesztitaizmus, szexuális perverziók.
A homoszexualitásról tehát.
"26Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik.  27Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket.  28Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen!"
(I. Mózes 1, 26-28. v.) Teremtés hatodik napja.
A kulcs és az alap ebben a 3 igeversben, hogy Isten a maga képmására (nem ugyan olyanra!) teremtette az emberpárt és férfivá és nővé teremtette őket, akik sokasodjanak és szaporodjanak, azaz alapítsanak családot, nemzenek, szüljenek és neveljenek gyermekeket.  
Isten képmását hordozzuk, az Ő lelkét kaptuk lehelletével az orrunkon át, férfi és nő alapítson családot, azaz csak férfi és nő között legyen, házasságon belül szexuális kapcsolat - akkor miért hiszi azt egyre több társadalom java a földön, hogy természetes dolog ezzel az isteni paranccsal szembe menve az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat, és ezt mint a másság tolerálását el kell fogadni?!
Nem természetes, egyenesen nagy bűn, és ezt nem kell és nem is lehet elfogadni, mert még ha nem is tesszük is, de bűnrészesek leszünk, ha ezzel egyetértünk, vagy az ő magánügyeinek fogjuk fel.
Emberi jogok ugye! Érdekes az embernek joga van a hülyeséghez, az isten elleni lázadáshoz, de a normális élet, a hívőélet az már sokszor keserű kötelesség. Isten ellen lázadni, az nagyon megy az emberek javának, aztán meg elkárhoznak és kész! De miért jobb elkárhozni, meg értelmetlenül élni, bűnök között?!
Már Mózes lapjain olvasunk arról is (pl.: Sodoma és Gomora esete, akikre főként a homoszexualitás és paráznaság miatt hullott megemésztve őket tűzeső), hogy az emberek egymásra gerjednek, férfi-férfira, nő-nőre, sőt még állatokkal is szexuális kapcsolatot létesítettek. Nem sok idő kellett ehhez a teremtés után. De azt is írja az Ige, hogy elveszik tévelygésük méltó jutalmát-ELKÁRHOZNAK! Ez nagy gond, de szabad akarata van az embernek, ezért nem lehet majd mást, vagy az Istent hibáztatni. Csak akkor már késő lesz minden.
Pál apostol a Római levélben, ír a sodómiáról, homoszexualitásról, erkölcstelenségről, íme:
"25Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen. 26Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket. Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, 27ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban. 28És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik. 29Ezért tele vannak mindenféle hamissággal, gonoszsággal, kapzsisággal, viszálykodással, álnoksággal, rosszindulattal; besúgók, 30rágalmazók, istengyűlölők, gőgösek, dicsekvők, találékonyak a rosszban, szüleiknek engedetlenek, 31kíméletlenek, szószegők, szeretetlenek és irgalmatlanok. 32Ők ugyan megismerték Istennek azt az elhatározását, hogy akik ilyeneket cselekszenek, méltók a halálra, mégis nem csak maguk cselekszik ezeket, hanem azokkal is egyetértenek, akik ilyeneket művelnek."   (Pál levele a Rómaiakhoz 1, 25-32. v.)
Tehát: Isten igazsága hazugsággal van felcserélve, miszerint. nem bűn, sőt helyes dolog, maximum cs"más" ugye a homoszexualitás és erkölcstelenség.
Teremtményt imádták a Teremtő helyett, miszerint: magukat a testet és kívánságait, nem az Áldott Istent.

És jöttek a gyalázatos szenvedélyek: homoszexualitás, paráznaság, perverzitás.
Nők és férfiak egyaránt egymásra gerjedtek, istentelenül.
Nem akarták ismerni Istent, és beteges lett a gondolkodásuk, cselekedetük.
Az erkölcstelenség pedig látjuk mit szül, hiszen Pál felsorolja: gonoszak, kapzsik, besúgók, szüleiknek engedetlenek, rosszindulatúak, szószegők, szeretetlenek stb...
Az ilyenek és akik velük ebben egyetértenek azok: MÉLTÓK A HALÁLRA, Sodoma esetében pl.: a fizikai és lelki halálra, a mi esetünkben már nagyobb a kegyelem, nincs a bűnökért azonnali fizikai halál is, mint az Ószövetségben, de lelki van és az a kárhozat, és az mindentől rosszabb, a fizikai/testi haláltól is sokkal jobban!!!
Tehát, az, hogy ma Magyarországon is (bár a mostani kormány világosabb erkölcsi ítélettel rendelkezik, és nem támogatja a melegeket, hogy ez mennyire őszinte, vagy csak politika azt ők tudják, meg a Jóisten...) létjogosultsága van a társadalomban, ennek a beteges szexuális elhajlás elismerésének és támogatásának, illetve haladunk afelé, hogy európa és a többi kontinens több országához hasonlóan, legális házasságokat is köthessenek, sőt egyháziakat is (EZ AMÚGY EGYSZERŰEN HIHETETLEN, HOGY VAN OLYAN PAP, MEG EGYHÁZ AKIK A BIBLIÁBÓL PRÉDIKÁLNAK ÉLETEKEN ÁT, ÉS TÁMOGATJÁK A MELEGHÁZASSÁGOT, SZÓVAL...!) az számomra csak azt jelenti, hogy a magyar társadalom, és a világ társadalmainak java, köszönőviszonyban sincs a Bibliával, Istennel, és a kárhozat felé mennek-sajnos.
"...hanem azokkal is egyetértenek, akik ilyeneket művelnek..."- mondja Pál.
Azok is ugyan olyan ítélet alá esnek, mint akik megélik a homoszexualitást, nincs a két bűn között különbség.
Létre hoztam többek között az iwiw-en egy szavazást a témában, és szinte annyian támogatják azt, hogy hagy csinálják, csak ne hirdessék magukat, meg joguk van hozzá, mint akik azt jelölték be, hogy ez elfogadhatatlan. Ha joguk van hozzá, meg joguk van támogatni őket ebben embereknek, akkor Istennek még inkább joga van ítélni őket és a kárhozatra küldeni.
Amúgy a bűnöknek ma is van testi következménye és fizikai halállal is jár büntetés képpen: AIDS, és egyébb halálos betegségek.

Közeleg az antikrisztusi kor, mert a gonosz a helyes és a helyest nézik rossznak az emberek.

A homoszexuális embereket el kell fogadni, de a tettüket soha!!!
Aki ezt nem így gondolja, hanem támogatja őket, vagy homoszexuális, parázna stb... az el fog kárhozni, ennyi!

Azonban Jézusban van üdvösség, és még van mód a bűnbánatra és a megigazulásra.
Hajrá!!!

Szepes Péter
baptista teológus




 

 

3 megjegyzés:

  1. Mónika:
    A Biblia egyértelműen leírja, hogy ezek Isten parancsolata elleni tettek.
    "Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az. Semmiféle állattal ne közösülj, mert tisztátalanná teszed magad vele. És asszony se álljon meg állat előtt, hogy párosodjék vele. Förtelem az." (3Mózes, 22-23.)

    VálaszTörlés
  2. 'Amúgy a bűnöknek ma is van testi következménye és fizikai halállal is jár büntetés képpen: AIDS, és egyébb halálos betegségek.'
    Ez aztán a keresztény szeretet, és az elfogadás! Gondolom a rákot meg a stroke-ot meg a heteroszexuális beállítottságért méri ki az Isten... Ön teológus? Én szégyelleném magam az Ön helyében. Amit ír, az ráadásul az ostobaság netovábbja. Ha ebből a sötétségből lépni kíván, keressen meg meleg keresztény közösségeket...

    VálaszTörlés
  3. Kedves Bátor Névtelen Embertársam!

    Maga az Újszövetség beszél arról, hogy a bűnök következménye is a betegség. Jakab levele azt hiszem. A homoszexuálisok bűne semmivel nem nagyobb, mint mondjuk a családon belüli erőszakot elkövetőké. A homoszexuális embereket elfogadom, a tettüket soha, ebből nem engedek. Az meg, hogy vannak meleg keresztyén közösségek, akkor ér valamit, ha megtérnek és elhagyják az utálatos cselekedeteiket. Hogy ki van sötétségben, majd megítéli az Isten!

    VálaszTörlés