2010. október 15., péntek

Fehér Bot Hetek 2010

Ma van a Fehér Bot világnapja.
Ennek alkalmából a Vakok Állami Intézetébe voltunk ma hivatalosak, Budapestre a Hermina út 21. szám alá.
Helyettesemmel Ponyikai Lászlónéval vettünk részt az ünnepségen, képviselve Intézményünket.
Mint ismeretes Intézményünkben 45 vak és látássérült, értelmifogyatékkal élő embertársunk él, és a vak értelmi fogyatékosok ellátása tekintetében országos hatáskörű Intézmény vagyunk.
Jelen volt és beszédett mondott dr. Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Miniszter úr, dr. Schmittné Makray Katalin Asszony (olimpiai ezüstérmes tornász) és a házigazda Szabóné Berta Irén igazgató asszony.
Érdi Tamás látássérült zongoraművész csodálatos zongora játékával kezdődött az ünnepi megnyitó, hiszen ma volt a Fehér Bot Hetek megnyitója is.
Az alkalom moderátora Nagy Sándor színész, énekes volt.
Több jeles művész, sportoló, média személyiség is segíti e nemes ügyet, így jelen voltak: Kovács Kokó István, Barabás Éva, Éles István, Koós János, Mága Zoltán, Batíz András.
Búzási Zoltán úr és Alapítványuk is rengeteget tesz a Vakok Állami Intézetéért, ő is beszélt munkájukról.
Számomra rendkívül megható volt Magyarné Balogh Erzsébet lelkész-igazgató asszony (Református Missziói Központ, Vak Misszió) felajánlása, aki Braille Bibliákat adott át a Vakok Állami Intézetének.
Dr. Schmittné Makray Katalin Asszony alázata, kedvessége, embersége is sok erőt adott nekem.
Valóban arra ösztönzött ez engem, szociális elhivatott szakembert, hogy ne csak ez a pár nap, hanem minden nap szóljon, vak és látássérült embertársainkról, no pláne ha még emellett értelmi fogyatékosok is.
Isten kegyelmébe fogadta őket, minket pedig melléjük adott, hogy szolgáljunk nekik.
Készen állok!

Üdvözlettel:

Szepes Péter
igazgató

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése