2013. szeptember 22., vasárnap

Mai Ige Konferencia Budapesten

Tegnap Mónikával, meghívott vendégként a Mai Ige Konferencián voltunk Budapesten a Lurdy Házban.
Jelen volt Bob Gass az USA-ból a Mai Ige írója is. Nagyon áldott alkalom volt.
Köszönet Nemes Nándor testvéremnek is!


Délelőtt:


Bob Gass testvér beszélt arról, hogy ő ír, de 18 éves korától az USA-ban él. 12 évesen tért meg szülővárosában, az észak-írországi Belfastban. Anyai nagyapja az egyike volt a Titanic építő munkásainak, 2 testvére van, apjuk korán meghalt, de hívőember volt, ahogy édesanyja is. Édesanyja, mint eszköz vezette őt Jézushoz, 13 évesen már megtartotta első prédikációját. Beszélt még élete körülményeiről. Az ószövetségi Saul egy makacs, öntörvényű, irigy ember volt, király, az újszövetségi Saul, pedig egy átlag polgár, ugyan gyilkos, de aztán engedelmes, ő mindenét oda tudta adni Jézusnak. Saul az Amálekiták királyát és a kövér jószágokat meghagyva áldozni akart az Istennek, akkor felakasztva a királyt. Ám Sámuelen keresztül az Isten kifejti, hogy többet ér az engedelmesség, mint az áldozat. Saulhoz ezután nem jött már üzenet a mennyből, ezért üzenetet akart a pokolból, az endori boszorkánytól, jósnőtől, tragikus vég volt ez. Amikor Saul meghallotta az új éneket, az ezerről és a dávidi 10 ezerről lándzsát ragadott és megcélozta vele Dávidot. Ezt a lándzsát már soha nem engedte el, addig, míg aztán végül átjárta a szívét. Az újszövetségi Saulnak meg kellett küzdenie a múltjával, míg elfogadták őt, az özvegyek, árvák, akiknek férjeit, apjait ő is likvidálta. Aztán megírta az újszövetség felét, főleg a filippi börtönben, ahová „azért küldte” Isten, hogy legyen ideje végre írni a leveleit. Beszélt még a tékozló fiúról, mivel a héber szokás szerint, amikor a tékozló fiú hazatért, összetörtek a főtéren egy nagy cserépkorsót, hogy szimbolizálják, ennyire törtek szét a közösség és a fiú között a kapcsolatok. A tékozló fiú apja, aki egy idős, közösségvezető lehetett, nem járt már gyorsan, még is futott a fia elé, ki a városból, amikor meglátta őt a határban. Miért? Hogy előbb érje el őt a kegyelemmel, a megbocsátással, mint a város vezetői a főtéren a korsóval, az ítélettel, a szégyennel. Nekünk is el kell érni az igével, kegyelemmel az embereket, és nem szabad ítélni!



Délután:


Bob elmondta, hogy 25 éve 3000 példánnyal kezdődött az UBC Média Alapítvány terjesztése alapján Angliában a Mai Ige terjesztése. Mára Isten kegyelméből 7 millió példányban terjesztik a világ minden táján, és olvassák az emberek. Ő már több, mint 10 évre előre megírta a Mai Ige üzenetét, minden napra. Magyarországon negyedévente 135.000 példányt terjesztenek és ez az egyik legdinamikusabban növekvő ország ezáltal. Bob elmondta, hogy amikor Jézushoz vitték 4-en a bénát, Jézus az ő hitükre nézve (nem a bénáéra) gyógyította meg, amikor a tetőt megbontották. Mi is több testvérünkkel együtt, egységben imádkozzunk, hogy a Jézus nélkül élő családtagjaink megtérhessenek, mint a bénát körülvevő 4 ember. Az irgalmas samaritánus 3 dologgal találkozott.
-Rablókkal találkozott, akik lehúzták az útról.
-Vallással találkozott (Lévita és a pap). A vallás ott vakar, ahol nem viszket, és olyan kérdésekre ad választ, amit fel sem tettünk.
-Találkozott a megmentővel, megváltóval.

A bajba jutottért az irgalmas samaritánus kezességet vállalt, ellátta és fizette az ellátását. Ez mindannyiunknak kötelessége a másik ember iránt. Akik tudják, azok mondják el azoknak, akik még nem tudják. Isten igéjéről van szó, ez a dolgunk.

Képek:









                                         Bob Gass és én


                                         Mónika és Pintér Béla

Szepes Péter
teológus



2 megjegyzés:

  1. Nagyon Áldott alkalom volt, kérdésem---az Alkalmon készült felvétel hol tekinthető meg, ill vásárolható meg, esetleg DVD-formában?
    Köszönettel
    Nagy Zsuzsanna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa,

      javaslom, hogy ez ügyben Nemes Nándor barátomat/testvéremet keresd kiskőrosi elérhetőségeken.

      Üdv: Péter

      Törlés