2013. május 19., vasárnap

Pünkösdi Szellő

Az Úr kegyelméből, óriási élményben és megtapasztalásban volt részünk, ma délután 15 órától Pécsen a Széchenyi téren a Dzsámi előtt. Pécsett szerintem példaértékűen működik az Ökumenikus Lelkészi Kör, amely a város jelentős és aktív keresztény felekezeteinek lelkészeiből áll, és havonta üléseznek, tanácskoznak. Az említett lelkészek "Pünkösdi Szellő" néven az alábbi felhívást tették:

Az én becsléseim szerint 50-100-an lehettünk a Dzsámi előtt, kb 10 Gyülekezetből. Metodisták, Sion Gyülekezet, Pünkösdiek, Őskeresztények, R. Katolikusok, Baptisták akiket már nagyjából ismerek, ők biztosan ott voltak, akiket kihagytam, azoktól elnézést kérek.
 A lelkészek a Dzsámi erkélyén álltak, mi előtte. A kb. 20 perces demonstráció levezetője Macher Tivadar baptista lelkipásztor, aki köszöntötte a megjelenteket. Majd elénekeltük közösen a "Jöjj, Szentlélek Úristen, Áraszd reánk teljesen Mennyből fényességedet..." című éneket. Ezután Kovács József a Sion Gyülekezet lelkésze mondott igei üzenetet, adott át lelki táplálékot. Ezt követően közösen elmondtuk az Úrtól tanult imádságot a Mi Atyánk-ot. Majd Letner Gábor a Pünkösdi Gyülekezet lelkésze gitár kíséretével és vezetésével elénekeltük a "Szent Lélek, jöjj..." kezdetű éneket, gyönyörű, lendületes ének. A végén Cseh Péter r. katolikus káplán, Kertvárosi lelkész mondott áldást, kiemelve, hogy az utóbbi időben elhatalmaskodott a gonoszság a városban, de ez ellen fel kell lépni: "pörköljünk oda a Sátánnak..."- mondta és biztatott a jóra és arra emlékeztetett, hogy örök életünk van, így vehettük az áldást. 
Végül Macher Tivadar lelkipásztor bocsátott el minket békességgel. 
Jó volt az Úrról tenni bizonyságot, remélem lesznek még ilyen alkalmak.
Soli Deo Gloria!
Az eseményről készült képek és video most következik:

                                          Huntley Brown a Széchenyi téren.



























 http://www.baptist.hu/hu/hirek/gyulekezeti-hirek/punkosdi-szello


Szepes Péter
teológus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése