2012. február 26., vasárnap

Koordinátor képzés Budapesten

Tegnap (2012. 02. 25-én) Budapesten a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) kápolnájában voltunk feleségemmel és anyósommal, akik lelkesen elkísértek.
A Reménység Fesztivál Iroda szervezői tartottak képzést, eligazítást, lelki buzdítást az ország minden tájáról, sőt a Kárpát-medence minden pontjáról érkező koordinátoroknak (voltak ott délvidéki, felvidéki, erdélyi, kárpátaljai magyar testvérek egyaránt).
Mint ismeretes, évekkel ezelőtt az ismertebb keresztény/keresztyén Magyarországi Egyházak vezetői meghívták Hazánkba evangélizálni a Billy Graham Evangélizációs Társaságot USA-ból. Az ő világméretű evangélizációjuk ismert és nagyon áldásos, hála értük az Istennek!
Ennek eredményeként 2012. június 1-3-ig a Papp László Sportarénában (Budapest) Billy Graham fia, Franklin Graham fog tartani 3 napos evangélizációt.
A Budapesten és az agglomerációban élő kb. 2,5 millió ember bejutása erre az eseményre egyszerűbb, hiszen szinte "helyben" vannak. Az ő koordinálásuk kisebb, egyszerűbb feladat.
Ám él még Magyarországon másik 7,5 millió ember vidéken, akiknek meg kell adni az evangélium hallgatásának esélyét. Így az ők, illetve a Kárpát-medencében élő magyarok elutazását a 3 napos eseményre meg kell szervezni. Erre a feladatra van kijelölve a 120 koordinátor, akik a vidéki lakosokkal fognak törődni.
A mi Baptista (aszódi) körzetünkből Urbán Gedeon lelkipásztor testvér és én vagyunk kijelölve.
Nekünk, a 120 vidéki koordinátornak kell megoldani, hogy minden nap 120 autóbusz (kb 45-50 férőhellyel), kb 5.400 emberrel, -akiknek fele még nem Krisztusé kell legyen, hiszen a cél nem az első sorban, hogy mi, Jézusnak átadott életűek tartsunk egy jó alkalmat, hanem, hogy akik nem Krisztuséi, ők hitre jussanak- biztonságban megérkezhessenek és haza juthassanak.
A koordinátori csapat abszolút ökumenikus: katolikusok, evangélikusok, reformátusok, baptisták, pünkösdisták, golgota gyülekezetesek, metodisták stb... vesznek részt benne.
Tanaink különbözősége és vitáink ez esetben nem választhatnak szét minket.
Mert az evangélium mindenkié!
A tegnapi alkalmon ott voltak a magyar szervezők mellett az amerikai szervezők is és a feje a szervezőknek.
Megtekinthettük Franklin Graham testvér video üzenetét is és buzdítását.

Az elhangzott gondolatokról és teendőkről röviden:
Olvassuk rendszeresen a Bibliát, sőt olvassuk ki, kezdjük előlről.
Mert ahogy megnyílt a száműzött Hágár szeme a pusztában és észre vett egy forrást és életük megmenekült, ugyan úgy a mi szemünk is megnyílhat és megláthatjuk az élővizet.
Nagy a feladat, de ahogy Mózes átadta a stafétabotot Józsuének és azt mondta: "Ne félj!", úgy mi se féljünk, mert velünk lesz az Úr!
A reménység: Jézus evangéliuma, az örökkévalóságról szól.
Az evangélizáció nem csak a lelkész, hanem minden hívő feladata.
Legyen "András-listánk" és vigyünk minél több nem hívő barátot, ismerőst.
Legyen egy imalistánk, akikért állandóan imádkozzunk, hogy térjenek meg.
Legalább a busz fele ne legyen hívő és lehetőség szerint legyen 7 tanácsadó a buszon.
Anyagilag is lehet támogatni a Reménység Fesztivál szervezését. A Reménység Fesztivál Magyarország Alapítvány számlaszáma: 11722003-20164234.
Kiváltság ebben dolgozni, legyünk imádságos szívvel.
Nagyon fontos lesz az utógondozás, a továbbvezetés, a gyülekezetekbe való beintegrálás.
Az ilyen evangélizációkon részt vevők fele, az esemény után szokott döntést hozni és megtérni, tehát őket nem hagyhatjuk magukra, mert még ők lelki újszülöttek, legalább úgy kell a lelkükkel/velük törődni, mint a csecsemővel az édesanyja. Adni nekik az "anyatejet", a lelkitáplálékot, míg a szilárdabb étkekre nem lesznek alkalmasak.
Józsa Gergő testvér a vidéki koordinátorok főnöke, vezetője.
A Fesztiválnak a lelke: a Szentlélek.
Ezt a munkát az Úristen fogja elvégezni, nekünk engedelmes eszközöknek kell lennünk.
Józsa Gergő testvér elmondott egy történetet is.
Vele történt meg a minap. Ment haza az albérletébe és látta, hogy egy emeletes háztömb kaputelefon névsorát egy pizzafutár tanulmányozza, kinek is vigye a pizzát. Gergő oda ment hozzá és megszólította: "Az Úrjézust keresi?" A férfi azt felelte: "Isten ments." Gergő erre a válaszra nem volt felkészülve. Elég fura azt hallani, hogy Isten mentsen meg attól, hogy Jézus ránk találjon. Majd Gergő azt felelte, hogy Jézus szeret téged és életét adta. Erra a pizza futár ennyit mondott: "Jó lenne már, ha Jézus bizonyítana nekem." Sajnos az emberek ennyire ki vannak üresedve.
Benne vannak egy ketrecben, mint a csirkék és nem akarnak onnan kijönni, még ha kinyílik is az ajtó, mert ott van a többi csirke, akkor én is bent maradok. Nem akarnak az emberek kijönni az ördög börtönéből.
Pedig nem kell ott maradni, Jézusban van szabadulás.- mondta Gergő.
Az evangélium ingyenes, ezért a pénz senkit ne tartson távol a rendezvénytől, ezért van, hogy az utiköltség 90, 70 és 80%-át visszatérítik a 3 nap alatt.
Hiszed-e, hogy a te hívásodra eljön valaki a rendezvényre és megtér? Ezért kell szüntelenül imádkozni!
Buszok foglalását és szervezését, a Reménység Fesztivál népszerűsítését kell a koordinátoroknak végezni.
Feleségem is segítségemre lesz a szervezésben.

http://www.remenysegfesztival.hu/

Imádkozunk a Reménység Fesztiválért.

Hála az Úrnak, hogy van még lehetőség megtérni!


Szepes Péter
koordinátor
teológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése