2011. január 30., vasárnap

A végidők jelei

"Ezután láttam egy másik angyalt, amint alászállt az égből. Nagy hatalma volt, s fénye beragyogta a földet. Teljes erejéből kiáltozott: "Elesett, elesett a nagy Babilon! Ördögök tanyája lett, minden tisztátalan szellem hajléka, minden tisztátalan madár fészke, minden tisztátalan és gyűlöletes állat odúja, mert erkölcstelensége tüzes borából minden nemzet ivott, vele paráználkodtak a föld királyai, és a föld kereskedői meggazdagodtak határtalan fényűzéséből."
Egy másik szózatot is hallottam az égből, ez így hangzott: "Én népem, vonuljatok ki onnét, nehogy részetek legyen bűneikben, és benneteket is érjenek csapásaik!
Bűneik az eget verik, de az Úr számon tartja gonoszságaikat."
                                                                                     (Jelenések könyve: 18. rész 1-5 versek)

Babilon: ma Irak területe, arab világ közepe.
Tunézia, Szudán, Nigéria és most Egyiptom, mind forrong, vérontás, háborúskodás, válság, tüntetések.
Szökőár, földrengés, terrorizmus, elvilágiasodott egyházak, pénzimádat, gyűlölködés, "ember embernek farkasa", korrupt politikusok, önimádat, egoizmus, hatalmi zsarnokok, -ezek mind mind a végidők jelei.
Még soha nem hallottam (egy két kegyelmi hívő rádióműsort kivéve), hogy lelkiválságban a világ, hogy elismerik az egyházak is csak a maguk földi javaival törődenek, hogy Jézus Krisztust kell keresni, mert közel az ítélet.
Azt viszont naponta, hogy pénzügyi válság van, hogy beláthatatlan következménye lesz az egyiptomi történéseknek, hogy újabb olaj és pénzügyi válság jön, mert az arab világ, meg az olaj meg stb...
Lassan ránk gyúl a világ, lassan elmos a szökőár, megnyílik a föld, jön a Bárány ítélni, és mi a legfontosabb?
Lesz e olaj, meg pénz, meg hatalom? Förtelmes és undorító, olyan ez mint amikor valaki fejét beteszik a giotin alá, de még akkor is a pénzét akarná számolni. Miért ez a görcsös ragaszkodás ehhez a romlandó világhoz?!
A lelkiválság nem fáj, de az anyagi az főcím minden hírműsorban.
A média a hamis próféta legfőbb eszköze lesz, az antikrisztus érkezését készítik elő, és őt szolgálják majd.
Az antikrisztus pedig a békét akarja, hozzá teszem látszólag megteremteni, a földi jólétet hirdeti, komoly vallásos embernek teszi majd magát, aki azt mondja ő a Messiás, akit már oly régen vártak, és sok zsidó először, aki még mindig Jézust várja, miközben ott volt köztük hús-vér alakban, de az önimádatuk, a vagyon szeretete elvakította őket és nem látták meg a Megváltót, szóval a zsidók, majd sok más nemzet örömmel fogadja az antikrisztust, mert valóban hirtelen békét hoz a földre.
Ezért valószínű, hogy egy nagy politikai szervezet, mint az USA, vagy az Európai Unió, ENSZ elnöke lesz majd. A hamis próféta pedig a pápa. Így mind a politikai, mind a vallási támogatottsága meg lesz.
Az egész föld nagy része újong  majd, hiszen itt a béke, vége a válságnak, kiegyeznek régi országok, akik évszázadok óta harcban álltak, egy nagy vallást akarnak majd létrehozni.
Ennek előszele: II. János Pál pápa már imádkozott együtt budhistákkal, meg hindukkal, sőt a katolikus egyház tele van bálványokkal, ősi babonás elemekkel.
Világbéke, világ vallás.
Aztán majd egyszer csak eljön az idő, amikor megtörténik az elragadtatás, hogy Isten az övéit ne tegye ki a nagy nyomorúságnak, az antikrisztus ezt is úgy állítja be, hogy földönkívüliek, meg minden más áll a dolgok mögött csak ne Istenre gondoljanak az emberek.
Majd aki nem veszi fel a minden bizonnyal valamilyen mikrochip formájában beültetett, kódot a kezére, vagy homlokára a 666 kódolt számmal, annak nem adnak majd élelmet, benzint, pénzt, munkát, ellátást a kórházakban, és a végén kivégzik őket, mint a "béke és egy vallás" ellenségeit.
Ők lesznek az utolsó idők igazi mártírjai, és sok zsidó is megtér majd, és aztán jön el a vég az utolsó ítélet, de lesz még előtte ezer éves igazi uralkodás Jézus békeországa is.
Szóval ezek a végidők nagy eseményei.
Nagyon észnél kell lennem, lennünk!!!
Ezért van, hogy nem szeretem a kommunizmust és szocializmust, ateizmust, a liberalizmust, a meleg mozgalmakat, a negyegyházakat, drogos mozgalmakat, az európai uniót, ENSZT, a pápaság intézményét, és a zsidó vallás azon nézetét sem fogadom el, hogy Jézus Krisztus nem a Messiás volt!
Sőt firtatom minden egyház (a kisebbekét is) benne az én felelősségemet is, hogy miért alszunk el, miért szürkülünk bele ebbe a világba, amikor nyakunkon a végidők.
Természetesen mindig tisztelet a kivételnek!
A vége még az is lehet, hogy nem-hogy nem mentünk meg sokakat, ellenszegülve a misszió parancsnak, hanem magunk üdve is elveszik.
Óriási a tét, miért lankadunk, miért alszunk, miért nem lépünk???

Közel a vég, a munka sok, az arató munkás kevés, gyerünk tehát és álljunk munkába, hirdessük az evangéliumot és eszközökként az Ő kezében hagy menthessen még meg Isten nagyon sok embert az örökhaláltól!
Imádkozzunk és tegyünk, hogy ez így legyen!


Szepes Péter
teológus

2 megjegyzés:

  1. Erős,és félelmetes tanulmány. Köszönöm,hogy Közzétetted,Péter! Bárcsak eljutnánk egyszer oda,hogy a (helyi) gyülekezeti újságokba,és a Békehírnökben is olvashatnánk hasonló kaliberű figyelmeztetéseket!

    VálaszTörlés
  2. Szívesen és köszönöm a támogató véleményedet.

    VálaszTörlés