2012. április 1., vasárnap

Feleségem: Mónikám bemerítése




A tudósítás:
Virágvasárnapi bemerítés Vácegresen

Tavaly 2011. november 11-én a Vácegresi Baptista Gyülekezet vendégszeretetét övezve került sor az Aszódi Baptista Gyülekezet legifjabbik tagjának bemerítésére, amelyről szóló tudósítás úgy ért véget: „Hisszük, hogy a tervezett és felépítendő gyülekezeti imaházunkban is mihamarabb„megmozdul a víz”, ugyanakkor ígéretet kaptunk vácegresi testvéreinktől, hogy máskor is szívesen látnak bennünket.”
Az Úrjézus kegyelmének hála, hogy Szepes-Benyovics Mónika „türelme nem tartott ki addig”, és az aszódi körzet galgagyörki állomásának tagjaként sor kerülhetett szintén Vácegresen 2012. április 1-én Virágvasárnap délután a bemerítésére.
A zsúfolásig megtelt Imaházban, ahová egyik munkatársa is elkísérte Mónikát, először Várady Endre helyi lelkipásztor beszélt a bemerítésről, mint hitvallásról és jézusi rendelkezésről. Ezt követően Almásiné Nemeshegyi Gyopár énekkel szolgált, kísérte férje Almási Kornél.
Ezután következett Mónika bizonyságtétele.
Mónika római katolikus keretek között élte gyermek éveit, elsőáldozott, ministrált, bérmálkozott, ám nem volt élő hite és személyes kapcsolata Istennel. Ez csak romlott amikor elkerült a szakközépiskolába és kollégista lett, mert már templomba sem járt. Aztán jöttek az eltékozolt évek. Majd találkozott Péterrel, aki azóta már a férje lett és családjával, sokat beszélgettek Istenről, az élő hitről, megtérésről az újjászületésről, jöttek a kérdések. Elkezdte olvasni a Bibliát és a Bokori Baptista Gyülekezetbe kezdett járni, majd tavaly novembertől a Galgagyörki Baptista Gyülekezetbe. Kialakult közte és Isten között egy személyes kapcsolat és megértette, hogy bűneiért bocsánatot kell kérnie és megvallotta azokat és eldöntötte, hogy csak Jézusért akar élni ezután és neki szolgálni.
A bizonyságtétel után Urbán Gedeon aszódi lelkipásztor kérdéseire vallotta meg hitét Mónika, majd következett a bemerítés. A bemerítő medencében Urbán Gedeon a János ev. 15. rész 9. versét  mondta el: „Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben.”
Az igehirdetés szolgálatát Várady Endre lelkipásztor a Lukács evangéliuma 19. rész 1-10 verse alapján végezte. Kiemelte, hogy Jézus nem csupán járt a Földön, hanem eljött a Földre, Jerikóba, Zákeushoz és hozzád. Akarni kell látni Jézust.  Minimum, hogy felmásszak a fára és azt mondjam, hogy lelkileg itt vagyok a verem alján, segíts! Mindenki után fürkész Jézus, mert azért jött, hogy „megtalálja és megtartsa az elveszetett”-ahogy most Mónikát. Mónikáért jött és megmentette. Jézus hatalmasat lépett felénk, nekünk csak picit kell. „Ma üdvössége lett ennek a háznak!” Ez a megtartás egy életre szól.
Az igehirdetés után Urbán Gedeon és M. Kovács László lelkipásztorok imádkoztak Mónikáért kézrátétellel.
A köszöntések következtek, először a Galgagyörkön igei szolgálatot végző aszódi testvérek, majd az őrbottyáni Unyi József testvér, még az aszódi gyülekezetből Kovács Ferencné és Baráth Emőke verssel, és a család nevében a férje Péter köszöntötte Mónikát.
Az alkalmon felemelő érzést nyújtva szolgált az Aszódi Gyülekezet énekkara.
Az ünnepi alkalom végén Urbán Gedeon az aszódi és galgagyörki gyülekezetek nevében ajándékot adott át Mónikának.
Az ünnepi Istentisztelet szeretetvendégséggel zárult.
„Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.”(János ev. 1, 12-13.)
Hála és dicsősség ezért az Istennek!


Áldott Feltámadási Ünnepeket kívánunk!

Szepes Péter
boldog férj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése