2012. január 7., szombat

Jó e mostanában Magyarnak lenni?

A címben lévő kérdésre először is válaszolva: IGEN, büszke vagyok, hogy magyar vagyok és ez a Hazám.
Ha Brüsszelbe és Washingtonba vinne a sors, akkor is, ott is ezt mondanám.
Nem nagyon akarok ezen a blogon foglalkozni a napi politikával, de mivel az életünk része és meg/át kell élnünk, ezért most leírom az érzéseimet, gondolataimat, egyszerűen és tömören.
Jobboldali, keresztyén-konzervatív gondolkodású ember vagyok, ezért a Fidesz-KDNP szövetség támogatója is vagyok. Nem tegnap óta!
1998-tól politizáltam Nógrád megyei szinten 2010-ig, most a háttérbe vonultam, csak a családomra és a főállásomra akarok koncentrálni. Nem politizálom tehát.
Ám van véleményem és ezt leírom, mert már nagyon furcsa dolgok vannak.

Először is, sajnos tény, hogy a jelenlegi Kormány nem tökéletes, a 2/3-dal még lehetne alázatosabbnak lenni és a kommunikációban, gazdaságpolitikában is van mit fejlődeni, a normális párbeszédeket tanulni.
És lehetne szerényebben is megállapítani a kormány, parlament kiadásait, járandóságait.

Amit viszont az ellenzék, az EU és az USA és több ország művel az engem nagyon felháborít.
Először is, egy olyan ország, amelyik rezervátumba zárta az indiánokat, akár-mikor lebombázza távol-keleten, arab vidéken, ártatlan nőket, gyermekeket is elpusztítva és játszva a világ csendőrét (USA) ne tartson előadást nekünk demokráciáról.
Másodszor addig még Franciaországból, a román cigányt kitoloncolják, Németországban a török vendégmunkások szállásait néha felgyújtják, és nem kezelik úgy mint a németeket, addig ne tartsanak nekünk előadást a demokráciáról.
Lettországban (EU tag) 30%-kal csökkentették a Nemzeti Jegybankjuk elnökének, dolgozóinak a fizetését, mondván válság van, egy sor, mondatocska tiltakozás nem történt az EU részéről.
Gyurcsány Ferenc elmondta a hírhedt öszödi beszédében, hogy trükkök százaival vezették félre az EU-t és hazudtak éjjel-nappal, még sem dörömbölt az IMF, az EU és nem fenyegettek minket retorziókkal.
Akkor az államháztartási hiány valamivel 10% felett volt, senkit nem zavart ez az EU-ban.
Most 3% körül van és mindenki ezt kifogásolja az EU-ban.
Békés, a Fidesz 2006-os rendezvényéről hazatartó nyugdíjas, családos embereket, politikai parancsra  szétlőttek gumilövedékekkel, könnygázzal, paprikasprayel és szemeket lőttek ki, embereket nyomorítottak meg és vertek össze-vissza és vitték őket a fogdába.
Egy EU, meg USA tisztviselő/nagykövet nem jött aggódani a demokráciáért és nem követelték a kormány távozását, sem szakértői kormány felállását.
Érdekes? Nem?
Kordonnal zártak körbe minden rendezvényüket, a parlamentet, ha valaki arra sétált már előállították, hol volt akkor a fene nagy demokrácia és az aggódó EU-sok?!
Telenyomták a médiát Gyurcsányék a saját embereikkel, a vezetői posztokba is, az MNB-be is, akkor miért nem aggódott senki a sajtószabadságért, a Nemzeti Bankért?
Gyurcsány Ferenc idején négy jegybanki alelnököt neveztek ki, azt mégsem kifogásolta az Európai Unió!
Nincs olyan hét, (utoljára a szerbiai vajdaságba hallottuk) hogy ne vernének ottani magyart Szlovákiában, Romániában és Szerbiában, (sokszor csak azért, mert magyarul, az ANYANYELVÉN beszél!!!)még is az EU vezérkar, meg a minősítők ezeket az országokat minősítgetik felfelé és állítják példaként elénk, ez nevetséges és szánalmas szerintem!
Meg az az ő belügyük, mondja az EU, és akkor a mi belügyünk az miért az EU dolga?
Nálunk, egy szlovák, vagy német nemzetiségű magyar állampolgárt merne valki hetente/havonta megverni, csak azért mert németül, vagy szlovákul beszélt, azt hiszem megnézhetnénk magunkat!
Persze büszke vagyok arra, hogy nálunk nincs ilyen és ne is legyen soha! De akkor hol van demokrácia?!
Hallottunk már kisebbségi magyar önkormányzatokról Szerbiában, Romániában és Szlovákiában, ugyan olyan jogokkal, mint az anya nemzeti önkormányzatoké? Mert én nem, de nálunk a Szlovák, Német, Ruszin, Szerb, Horvát stb...Kisebbségi Önkormányzatok teljes joggal bírnak és állami támogatást kapnak.
Hol nincs demokrácia?

Ami még felháborít, hogy magyar ellenzéki pártok, és ellenzéki szimpatizánsok dörzsölgetik a kezüket, amikor a magyar kormányt és a hazánkat gyalázzák, gúnyolnak és örülnek, alig várva, egy újabb kritikát, leminősítést, hátha Orbán úr csak megbukik már. A saját hazájuk gyalázásában partnerek, ezek az emberek soha az életben nem tanultak hazaszeretetet az MSZMP-és pártiskolákban, annyi bizonyos!
Azt is tudom, hogy a Fidesz amikor ellenzékben volt, szintén az utcára hívta az embereket és szintén sokat tett az akkori bal-liberális kormány hitelrontásáért, ezért is sötét dolog a politika.
De még kormányon sem lövetteti szét gumilövedékkel, könnygázzal a tüntetésket, sőt még a gumibot sem kerül elő, és ez így helyes.
Az pedig nem igaz, hogy a szélsőjobboldali tüntetések mögött a Fidesz állt, ez egy baloldali hablaty szöveg.
Jó pár demonstráción, Fidesz nagyrendezvényen ott voltam, mindig békés volt, nem mocskoltunk senkit, énekeltük a magyar, székely himnuszt a Kossuth téren, amikor 2 millióan ott voltunk 2002-ben is, és nem voltak közöttünk skinhead-ek.

Keresem a válaszokat, miért is van ez az össztűz az USA és az EU részéről.
Nyilván én nem fogom tudni teljesen megfejteni.
Annyi bizonyos, hogy a bankadó, multik megadóztatása, válságadó, végtörlesztési kedvezmény (180 és 250 Ft-os rögzített árfolyamon), Simor András havi brutto 8 millió forintos fizetésének leszállítása havi brutto 2 millió forintra (ez is sok!), a 2002-2010 között felvett pofátlan végkielégítések 98%-os megadóztatása, az új második Orbán kormány és parlamenti többség döntései értelmében: ez mind kiverte a biztosítékot a nyugatnál, az EU-nál.
Miért is? Mert a kereskedelmi bankok (Raiffeisen, Erste bank stb...) nagy része EU-s nyugati, osztrák, német stb... bankok, a profitot, nyereséget a deviza magyar hitelesektől mind oda viszik ki. És ezt valamelyest, nagyon helyesen az Orbán kabinet megcsapolta és itthon tartotta.
Aztán  az EU parlamentben ülő liberális és szocialista frakciók védik a magyar pajtásaikat Simort és a többieket.
Az meg, hogy Clintonné asszony legnagyobb problémája ebben a globalizált, Alkaidás, ózonlyukas, gonosz világban, hogy milyen a magyar új egyházügyi törvény, mi van a Clubrádióval, és a médiával, több mint nevetséges szerintem.
Barosso úrról meg annyit, hogy Spanyolország, Olaszország, Görögország és Portugália sokkal nagyobb bajban van Magyarországtól és államcsőd fenyeget, Romániában elvették a nyugdíjak és a közalkalmazotti fizetések 25%-át, és nekünk pattog magyaroknak. Menjen haza Spanyolországba és ott hirdesse az igét!
Állítólag a 27 EU-s tagállamból 4-5 országban van 3% vagy alatta az államháztartás hiánya és ezek között van Magyarország, akkor mi a gond velünk?
Csomó EU tagországban el van szaladva a gazdaságpolitika és az államháztartás hiánya, jobban, mint nálunk, hol vannak a dörgedelmes IMF-esek és Barosso úrék?
Baj van az új Alkotmányunkkal, Alaptörvényünkkel is mondják. Először is én nagyon örülök, hogy az 1949. évi kommunista alkotmány a múlté, bőven ideje volt már a sutba dobni. Másodszor, nem egy EU tagország írt már új alkotmányt, még sem volt nemzetközi téma. Állítólag a Franciákat is nagyon zavarja, főleg az "Isten áldd meg a magyart" kifejezés, hogy benne van Isten neve. Kevés olyan istentelen, pökkhendi nép van, mint a francia. Ezer éves keresztény Európában, ha ez gond, az legyen a Franciák baja, ők ugye a rációban hisznek, hát egészségükre, a felvilágosult sötétségükben.

Egyszóval lehet Orbán Viktort lenapóleonozni, törpenérózni, diktátorozni, és hatalomittas pszichopatának hívni, de 1989-ben NEM Gyurcsány Ferenc, nem Medgyessy Péter, nem Bajnai Gordon, nem Bauer Tamás, nem Schiffer András, nem Vona Gábor, nem Szekeres Imre, nem Mesterházy Attila, nem Szanyi Tibor, nem Kaufer Virág vívta ki az új demokráciát, a szovjetek nélküli demokráciát, hanem Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Deutsch Tamás, Szájer József és a többiek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én ebben a demokráciában hiszek, nem a nyugatnak lefekvő, a bankároknak lefekvő, gyökértelen, hazafiatlan, istentelen, egoista, erőszakos bal-liberális-szélsőjobb általi ellenzék demokráciájában.

Ami pedig a főlényeg: addig míg nincs jelen Isten Lelke a magyar politikában (mert sajnos most is csak gyéren) a politikusok nem adják át az életük irányítását Istennek és nem kezdenek el szolgálni, addig ez, vagy még rosszabb lesz a magyar politikai helyzet és demokrácia.

Meg kell védenünk ezt a Kormányt a gonosz nyugati erők ellen!

Ha valamikor akkor most helye van a hívők buzgó könyörgésének a feljebbvalókért, ami bibliai parancs is!!!

Térdre magyar!

Tekints le ránk Istenünk, hogy ne vesszünk el!


Szepes Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése