2011. december 26., hétfő

Karácsonyi Istentiszteletek

Aszódi Baptista Imaház
Az imaház bővítésére lehet adakozni: a 10402915-49575357-55501014 folyószámlára.

Bokori Baptista Imaház


Tegnap az Aszódi Baptista Gyülekezetben és ma pedig a Bokori Baptista Gyülekezetben vettünk részt Karácsonyi Ünnepi Istentiszteleteken.
Tegnap M. Kovács László szociális szakember, baptista lelkipásztor hirdette Isten igéjét.
Ma Bokoron Erdei Sámuel erdélyi baptista másodéves teológus testvér hirdette az örömhírt.

Az igehirdetésekből tömören kiragadva a lényeget és az üzenetet, leírom mit adtak nekem ezek az alkalmak.
Sámuel elmondott egy történetet.
"Egy amerikai (USA) tengeri hadihajó magasrangú kapitánya, ködös, sötét időben nagyon óvatosan menve előre a hajóval, kémlelte a tengert, nehogy neki menjenek valaminek. Egyszer csak távolabb látott egy fényes alakot. Rádiót ragadott és belemondta, itt az amerikai haditengerészet kapitánya, parancsolom, hogy térjen 10 fokot balra. A túl oldalról egy fiatal tisztecske, azt mondta, én meg parancsolom, hogy térjen ki 10 fokot jobbra. A kapitány nagyon dühös lett és azt mondta újra, parancsolom, önök térjenek ki. Ez ment oda-vissza kétszer-háromszor. Amikor a kapitány már belátta, hogy a háta mögött lévő töbszáznyi legénység és az egész hajó életveszélyben van, mégegyszer ingerülten azt mondta a rádióba. A legnagyobb hadigépezet, az amerikai hadsereg, egyik hatalmas hadihajójának vagyok, a magas rangú kapitánya, utoljára parancsolom, hogy forduljon el 10 fokot balra! A tisztecske, pedig erre csak ennyit mondott, én pedig egy világítótoronyból kérem, hogy forduljon el 10 fokot jobbra."

Hiába volt az USA magasrangú kapitánya, neki kellett korrigálni kitérni, ha nem akart a sziklának csapódani, amin a világítótorony állt és világított.
Teológus testvér elmondta, hogy sokszor mi keményfejű, nyakas emberek és hívők is ilyenek vagyunk.
A magas beosztásunk, tehetős családunk, pénzünk és végzettségeink elhomályosítanak minket (és nem a köd!) és fejjel megyünk neki a falnak és zúzzuk magunkat lelkileg halálra.
Neki megyünk Istennek is, aki nem egyszer figyelmeztet és kéri térjünk ki, jobbra vagy balra és korrigáljuk az életutunkat, viselkedésünket, de mi még gőgösen beparancsolunk Istennek, vagy a szolgáinak is.
És nem térünk ki, aztán meg csodálkozunk és megdöbbenünk. Rosszabb esetben pusztulunk.
Aki az Istennek neki megy, az nagyon összetöri magát.
Figyeljünk Krisztusra és menjünk, hogy tovább adhassuk az evangéliumot, hogy sokan a kereszthez mehessenek még. Legyünk boldogak, sugározzunk örömöt, békességet és hirdessük a jóhírt: Krisztus megszületett és üdvözít minden embert, aki elfogadja Őt személyes megváltójának.
Mert Krisztus megbékéltette a világot Istennel, áldozata által.
Gondolkozzunk azon is, mit is akar tőlünk Isten, mi a dolgunk, beszélgessünk vele és kövessük őt hűséggel, engedelmességgel.
Ne rohanjunk el az igazi karácsonyi ajándék, Jézus mellett, hanem csomagoljuk őt ki, és fogadjuk be a szívünkbe!

Ezek voltak a fő üzenetek, melyeket most leírtam, tovább adtam.


Szepes Péter
teológus

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm Péter az igehirdetés tömörített megosztását.A példa rám is igaz .Igyekszem a Krisztus által kijelölt utat járni,de gyarló ember lévén gyakran "eltévedek",s az ilyen üzenetek jól helyrepakolnak.

    KÖSZÖNÖM

    VálaszTörlés