2011. november 4., péntek

Az elragadtatás

„Nem szeretnénk, testvéreink, ha tudatlanok lennétek... Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk.” (1Thesszalonika 4: 13,16-17)


„4Ez majd ellene támad, és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy szentnek mondanak, úgyhogy beül az Isten templomába is, azt állítva magáról, hogy ő isten.  5Nem emlékeztek rá, hogy még amikor nálatok voltam, megmondtam nektek mindezt? 6És azt is tudjátok, hogy mi tartja vissza most még, hogy csak a maga idejében jelenjék meg. 7A törvénytiprás titokban már folyik, csakhogy annak, aki azt most még visszatartja, el kell tűnni az útból. 8És akkor jelenik meg nyíltan a törvénytipró, akit az Úr Jézus meg fog ölni szájának leheletével, és meg fog semmisíteni eljövetelének fenségével. „
(2 Thesszalonika 2, 4-8)

Tegnap a feleségemmel megnéztük a Left Behind (Hátrahagyottak, otthagyottak-magyarul) című film mind két részét és nagyon tanulságos volt.
Kezdem azzal, hogy óriási felelősség van rajtam, mint újjászületett, bemerített hívőemberen.
Mert kegyelemből, érdemtelenül, de rám lett bízva, hogy Jézus ügyét bemutatva, megélve, eljuttasam az ÜZENETET. Ami lényegre törően annyi, hogy: minden ember a földön, fellázadt Isten ellen és bűnös, aminek következménye az örökhalál, a kárhozat, de Jézusban van lehetőség rendezni bűneinket és általa van az üdvösség, aki viszont ezt nem teszi meg és nem fogadja el Jézust megváltójának, az menthetetlenül elkárhozik.
A hit ajándék, kérni kell és befogadni. Ez az alap, enélkül nem megy az Istennel való kapcsolat.
Ha viszont van hitem nekem Szepes Péternek, akkor kötelességem úgy élni, hogy tanujelét tegyem ennek, és legyek olyan példa, amit lehet követni.
Óriási felelősség van az egyházakon is.
Tán még nagyobb, mint egy-egy hívőemberen, hiszen egy közösségnek nagyobb az eszköztára is.
Viszont egyházi fronton (kivéve a kisebb-nagyobb protestáns egyházak egy része) már lassan jó 1500-1700 éve nagy galádság történt. Kezdve mindjárt ott, hogy Péter apostolnak tett Jézusi ígéretet kifacsarta a Római Katolikus Egyház. Kifacsarta, mert Péter az életét áldozta, mártírként Jézusért, és ezért a bűnbánatáért, későbbi, kitartó hitéért, hűségéért kaphatta meg azt a kijelentést, hogy "Péter, ezen a kősziklán építem fel az egyházamat", a Máté evangéliumából tudhatjuk (16. r.) ezt. Tehát olyan egyházat, amelyiknek az oszlopai, az életüket is odaadják Krisztusért, és mindenüket átadják Neki, és minden földi hívságot elhagyva csak az evangélium terjesztésével foglalkoznak. Péter és tanítványtársai, mind ilyenek voltak, mártír halált haltak mind, kivéve János apostolt, ő száműzetésben élt.
Ehhez képest a Római Katolikus Egyház fellépítette, kifacsarva Jézus, Péterhez intézett szavait azt az egyházat, ami arról szól, hogy: Péter és utódai a pápák, Isten földi helytartói (holott ilyen sehol nincs a Bibliában meg sehol) akik uralommal rendelkeznek, palotákban laknak, adót vetnek ki a hívekre, emberekre, szolgákat tartanak, és a világi hatalmat is gyakorolják. Háborút indítanak (keresztes háborúk pl.), vérrel öntözik és gyilkosággal a földet, titokban paráználkodnak, homoszexuális elhajlások vannak, világibbak a földesuraknál, és ez a püspökökre, papokra, valamelyik igaz volt.
Nem véletlen, hogy 1517 október 31-én Luther Márton azt mondta: ebből elég. Elég, mert latinul hirdetik német földön a Bibliát, nincs is lefordítva, és olvasni sem tudnak annyian. És itt van a kutya elásva.

Mert, ha a hívek nem ismerik a Bibliát, és azt adnak be nekik, amit csak lehet, akkor ők azt fogják életük végéig helyesnek tartani. Ezért van az, ha ma beszélgetek katolikusokkal, hogy a bibliás baptisták azok csak szektásak, illetve, hogy azt kapjuk: "én ebben nevelkedtem, ez az én hitem, ez így van jól, és én nem akarok megváltozni, sem bemerítkezni, én hívő vagyok..." mondatok. És látszik nem is értik mi az, hogy megtérés, újjászületés, bűnbánat stb...
De nagy felelősség van a protestáns egyházakon/népegyházakon is. Mert ott is a gyermek-keresztséggel már alapból elvágják a híveik lelki fejlődését. Mert a protestáns nagyegyházak is püspöki palotákból, meg audikból dirigálnak, és toleránsak. A nagy egyházak, katolikus, protestánsak simán összeegyeztethetőnek tartják azt, hogy híveik buliznak, káromkodnak, isznak, cigiznek, paráznák, évente jó ha a többségük kétszer elmegy templomba, azzal amit a Biblia tanít. Ezért van aztán az, hogy a hívek nem értik mi az, hogy meg kell térni. Mert ők azt hallják, jó úgy ahogy élnek, csak csengessék be a párbért, a persely legyen tele, adakozzanak, fizessenek, ha temetni kell stb... Tisztelet a kivételnek!
Jézus sokszor a pusztában aludt és nem volt mit enni, nem volt "ahová a fejét lehajthassa", szegényen élt, és nem a népszerűséget kereste, hanem a megtérést prédikálta.
Nagy felelősség van a protestáns kisegyházakon is. Azért mert itt meg az egyházi rendtartások, szokások, őseink parancsai sokszor a Biblia fölé emelkedik, és emberi módon akarunk rendezni olyan dolgokat, amiket csak Jézus vére rendezhet el. Ítélkezünk, gőgösen feddünk, szabálykódexeket gyártunk, miközben ezek köszönő viszonyban sincsenek Jézussal.

Egy olyan országban, mint Magyarország, ahol 1000 éve erőszakkal, karddal hajtották bele az embereket, igazi Isten hit nélkül a kereszténységbe, ne csodálkozzunk, hogy még ma 2011-ben is csak pilláznak emberek, amikor arról van szó, hogy meg kell térni, mert közel az elragadtatás és ítélet.
Sok katolikus például nem is hallott még erről a kifejezésről és gőze nincs ez mi.
Ugyan is az igazi keresztény az önzetlen, segít a másiknak, enni ad az éhezőnek, ha ad nem kéri vissza, beteget látogat, felkarolja az árvát, ad a vagyonából és nem kölcsön, megbocsát az ellenségeinek, nem bosszúálló, szelíd, alázatos, hűséges a házastársához, rendszeresen jár gyülekezetbe, tiszteli a másikat, nem kapzsi, nem gőgös, és nem anyagias és sorolhatnám még. Magyarország ilyen? Aligha!
(Mindig tisztelet a kivételnek, mind a Római Katolikus, mind a protestáns egyházakban, zsidók között, akik krisztusi módon élik meg hitüket!!!)
Nagy értéknek tartom azt a Baptista Egyházban, de az Adventistában, a Pünkösdistában, Metodistában, Golgota gyülekezet , még a Hit Gyülekezetében is stb..., hogy tanítják a Biblia minden részletét, és kifejtik azt, már kicsi kortól lehet ezekről hallani a gyülekezetekben. Hogy csak felnőtt fejjel bemerítkezve, látva az élet lelki gyümölcsét lehet valaki gyülekezeti tag, addig nem, és nem is Úrvacsorázhat. Nem rejtik el az igazságot.
Nagy egyházaknál szerintem tudatosan nem tanítják a Bibliát teljes körűen, és nem is kérik, hogy olvassák a hívek éjjel-nappal, mert akkor rájönnének a hívek, hogy nem is az van a Bibliában, ahogy nekik tanítják. Meg felhiggítani Szűz Máriával, meg a szentekkel a prédikációkat, hogy aztán ne lehessen látni a lényeget, miszerint Jézusnak kell lennie a középpontban, nem Szűzanyáknak, meg Szent Adalberteknek. Itt is tisztelet a kivételnek!
Az anya, karján a csecsemővel, (Mária Jézussal), az egy pogány szoborról van mintázva, hogy a pogányok könnyebben térjenek át a katolikus hitre, régen ezt ezért hozták be a kereszténységbe.
Bálványimádás, ami életveszélyes, lelkileg főleg.
Szobrok előtt hajlongani.

Szóval ilyen légkörben élünk ma, miközben gőzerővel zajlik az egységes világrend kialakítása, a közös pénz bevezetése, egy politikai vezetés alá való beintegrálódás, a globalizáció, egy világvallás kialakítása és a világbéke elérése.
Jön az antikrisztusi időszak, de előtte az elragadtatás.
Jézus eljön a levegő égbe, de csak azok látják meg, akik hittek benne, úgy éltek ahogy Ő kérte, és újjászületett életűek voltak, és mint egy mágnes magához emeli, vonza azokat, akik Őbenne haltak meg és minket, akik még élünk és neki szolgálunk. Ezáltal felvisz minket a mennybe és ott lehetünk dicsőségében. Ez nem előre bejelentett esemény lesz, nem lehet kiszámítani, és csendben fog zajlódni.
Jézus összegyűjti az övéit a nagy nyomorúság előtt, amit még a fenti Páli igékre utalva, az tart vissza, hogy Jézus szolgái, mi hívőemberek, a keresztény/keresztyén gyülekezetek még itt vannak a földön.
De az elragadtatás után már jönni fog az Antikrisztus feltartóztathatatlanul, egy időre.
A zsidó nép, aki nem fogadja el Jézust ma sem Isten fiának megváltónak is itt marad, de ők és az itthagyottak kapnak még egy második, utolsó esélyt, de már az antikrisztus megjelenésének idejében. És sokan az életükkel fizetnek majd hitükért és rengeteget szenvednek majd. A zsidó nép várja a Messiást még ma is, várja, hogy felépülhessen Jeruzsálemben a harmadik templom, az arabok beleszólása nélkül, várja Izráel a békét, hiszen egy népnek sincs annyi ellensége, mint ma Izráelnek. A világ válságban lesz, katasztrófákban, háborúkban, pénztelenségben, éhezésben.
És akkor jön majd egy ember (ENSZ, EU vezető, ki tudja) aki látszólagos egységbe kovácsolja a föld politikai vezetését, és minden etnikumot, megmagyarázza, hogy akik eltűntek azok katasztrófa nyomán tűntek el, ad enni majd az éhezőknek, látszólagos jólétet hoz, és békét köt Izráel és az arab világ egymással, és a harmadik templomot felépítteti, és ezzel a zsidók már meg is vannak véve. Mert a zsidók Krisztus után 70-től várják, hogy az akkor Titusz római császár által lerombolt templom felépüljön végre. 1941 éve várja ezt a zsidóság. Talán nem tudják sokan, hogy már minden kő, építőanyag, az utolsó papi ruha, templomi kellék meg van már Jeruzsálemben félre téve, hogy megépülhessen a harmadik templom. Csak még a politikai helyzet ezt nem teszi lehetővé, na ezt símítja el az Antikrisztus, aki emberi testben jön a világra, mint Jézus, csak ő a Sátán(Atya) fia lesz. A hamispróféta, aki szintén emberi testet ölt lesz az ördög lelke, ő felelős azért a szellemiségért, aminek meg kell majd mérgeznie a világot. Ez a médiát is maga alá vonja, és az lesz a fő eszköze, sokan mondják teológus körökben, hogy ez lesz a Pápa, vagy egy média cézár.
Így meg is van az ellen "szent"háromság.
Akin rajta lesz a jel (jobb kezén vagy homlokán a 666) az kap majd bolti kiszolgálást, az tankolhat, az utazhat, annak lesz munkája stb..., aki nem veszi fel a jelet azt megkínozzák, megölik, kiirtják.
Azt az anyát, aki nem veszi fel a jelet, egyszerűen válaszút elé állítják, vagy a jel felvétele, vagy végignézi kisgyermeke halálát. És lesz aki inkább felveszi a jelet és menthetetlenül elkárhozik.

Ehhez képest Istentiszteleteken, miséken alig hallani ilyen mélységekig ezekről!

Miért nincs mondva minden alkalmon, hogy itt tartunk ez jön most.
Csomó ember tudatlanságban él, gőze nincs mi vár rá.
Addig van lehetőségünk üdvözülni még élünk.
A pokolban óriási lelki-kínok lesznek, de ami a legszörnyűbb lesz, hogy Istentől, Jézustól, szeretteiktől örökre elszakítva lesznek ott az emberek.
Beül majd isten templomába és olyan lesz, mint isten, mondja az Páli ige.
Nézve sok egyházat, már nagyon be se kell ülnie...

Az elragadtatás utáni napok csak a választottakért fognak megrövidülni, hogy ne vesszenek el ők is, annyira kegyetlen lesz minden-mondja Jézus a tanítványainak.
Még most van lehetőség emberek!

Térj meg, szabadulj meg a bálványaidtól, a gőgödtől, a bűneidtől és válaszd az életet, Jézust, fogadd el megváltódnak, míg élsz.

Mindenki figyeljen, mert az idők gonoszak.

Az Úr közel!!!

Hozzá teszem, hála Istennek!


Szepes Péter
teológus





  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése