2010. december 12., vasárnap

Megasztár, X Faktor "varázsa"

Mivel szeretem a tehetséges személyiségeket a jó zenét és éneket, időnként bele-bele nézek a Megasztárba, X Faktorba, hogy aztán jó nagyot csalódjak és megállapítsam, a magyar az csak magyar marad.
Mire gondolok?
Itt van a Megasztáros Szíj Melinda esete.
Számomra undorító volt, ahogy most pénteken bánt vele a zsűri és a műsorvezetők.
Mindent elkövettek, hogy a másik két amúgy tehetséges versenyző jusson a döntőbe.
Valahogy a szívemhez "nőtt" ez a Melinda, talán mert szeretem az elesett, nehéz háttérrel rendelkező embereket, hiszen nekik triplán nehéz bizonyítani, beilleszkedni, és szinte mindig gúny tárgyai is, ahogy Melinda. Már  a kinézetük miatt is megvetik őket stb...
"Nem értem mi ez a szimpátia szavazás hétről-hétre, ezzel nem tudok mit kezdeni, a legjobb énekest keressük..." idézhetném Mester Tamást, Melindával kapcsolatban. (Amúgy a Melinda szerintem a nők közül /Kökény tényleg a legjobb/ aki a legjobban énekel, de ez szubjektív dolog.)
Na itt derül ki számomra, megint mi a lényeg, akár a magát kvalifikáltnak (nekem a megasztáros zsűri, Pressert kivéve, nem számít kvalifikáltnak, de ez megint az én véleményem) tartó zsűri, akár a társadalom be SMS-ező számára.
Kényes, terhes, zavaró egy idő után az őszinte, a lelkiismeretes, a véleményét leplezetlenül vállaló énekes.
Meg kell gyűlöltetni, botrányba keverni, mint a héten is Melindát. Azt mondta, hogy úgy érzi olyan szituban van, mint Jézus, aki őrlődött a terhek alatt, megaláztatás, gúny tárgya. Erre mit kapott Jézushoz hasonlítja magát, azt hiszi olyan, mint ő stb...
Mert a gonosz ember ezt nem bírja hallgatni.
Mert mi tehát a lényeg. E világnak a könnyűvérű, csillogó (Tolvai Renáta mitől szép látvány nem tudom?), dekoratív, megalkudni tudó sztárok kellenek, akik hajbókolnak a zsűri előtt, meg jó pénzért az előtt ami előtt éppen kell. Élni a mának a mulandóságnak, de ez a kárhozat útja!!!
És Melinda ebbe valóban nem illet bele, és igen egyetértek vele, jobb, hogy kiesett és megy, mert ez nem az ő világa. Neki sokkal különb helyen a helye, többre érdemes, mint Mester Tamásokkal vitatkozzon.
Azzal meg én nem tudok mit kezdeni, hogy sikongató (több jelzőt inkább most nem írnék) tinik SMS-ei alapján lesz mérvadó ki a jó énekes.
És itt át is térnék Janicsák Veca esetére és az X Faktorra.
Veca kisésének is a főoka a lány, tini szavazók voltak, Vastag Csaba csak a férfi, és a férfiak meg nem szavaznak annyira, tehát a Veca kiesett.
A legjobb női énekes a Veca ma Magyarországon ezt vallom, megmutatta, tehát már X Faktor nélkül is menni fog neki, nem féltem őt.
Itt inkább azzal a jelenséggel, idiotizmussal foglalkoznék röviden, ami a Király L. Norbi esete.
Elhiszem, hogy nehéz sorsú és örülök, hogy ennyire vitte, mert ráfért, csak Szíj Melindával ellentétben sajnos az énekléshez tehetségtelen és ének hangja nulla.
Ha valaki azzal küld haza egy Wolf Katit, vagy Vecát, hogy majd-nem félmeztelen táncoslányok alatt mászik, kúszik, mint tegnap, akkor nem csak vele van a nagy gond, hanem a mentorával is (akit nagyra tartok, de ettől a műsortól megbuggyant az tuti) és a szavazókkal is.
Azért kemény forintok ezek az SMS-ek is, adásonként állítólag van, hogy tizenmillió Ft is összejön, a sorozatvégére meg ki tudja mennyi, miközben a legfrissebb adatok szerint közel 500 ezer gyermek éhezik Magyarországon. Erről ennyit.
Egyre nagyon jó ez a 2 műsor, akaratlanul is tükröt tart a magyar társadalomról az értékrendszerről, az emberek lelkéről, mert minden napvilágra kerül egyszer.
Itt tartunk Magyarország és ez szégyen, főleg az adventben.
Magyarországba magam is beleértem.
Elgondolkodom és megfogadom, én ebbe nem süllyedek bele és fogom Isten kezét, mert itt ezt máshogy túlélni nem lehet és nem is érdemes, az örökélet jóval több az eföldi, hamis csillogástól, a "tehetségkutató" műsoroktól!
Mielőtt valaki megkérdezi, hogy jön ez az írás a Szepes Péter az emberekért című blogomra, akkor az a válaszom:
Emberekért nem csak a váll és arc símogatással, a mosollyal, szép beszéddel, lehet tenni, hanem úgy is, hogy kellő időben kimondom: testvér, nem jó az irány, az értékrend, az életed.
Változz, térj meg, mert rövid a kegyelmi-idő.
Magyarországnak (tisztelet a kivételnek!) meg kell térnie, szégyen ez egy 1000 éves keresztény országra nézve, de ez van.
Mindig kérlelhetetlen vagyok az elveim kapcsán és kimondom ami a szívem nyomja, és soha nem édekel milyen lesz a tetszési indexem.
Ilyen vagyok ez van.
Így is meg úgy is szolgálom én az embereket, ezen a blogon is.
Ettől még a szeretet bennem van és csak ez számít.

"Mert Isten a szeretet!"


Szepes Péter

2 megjegyzés: