2014. április 20., vasárnap

Húsvéti üdvözlet

Emlékszem, főleg gyermekkorom idejéből, hogy baptista lelkipásztoraink már pénteken, vagy szombaton megérkeztek Bokorra, hol gyülekezetvezető testvéréknél, hol más családoknál, olykor Nagyszüleimnél is megszállva. Ilyenkor egész szombat azzal telt számukra (olyan 1970-es és1980-as éveket képzeljünk el), hogy felkeresték a bokori baptista családokat és végig látogatva őket, érdeklődtek hogy létük felől, lelki állapotukról, imádkoztak, beszélgettek a családokban. Majd megtartották a vasárnapi alkalmakat. Hétközben pedig meglátogatták a kórházban lévőket. Nekünk gyermekeknek bibliai részeket/szakaszokat adtak fel és, amikor jöttek kikérdezték, elmagyarázták, hogy szívünkbe vésődjenek azok. Nagyon jó volt ez, hiszen törődött a pásztor a nyájjal. Így az ünnepeink is szépek voltak, és máig, sőt halálomig szép emlékek maradnak ezek. Hála értük az Istennek!
Ma már (tisztelet a kivételnek!) más szelek fújnak. Nagypénteken, szeretettel, meg tiszteletből is küldtem 21 embernek SMS-t, húsvéti üdvözletként, köztük 4 lelkipásztornak is. Nos a 4 lelkészből egy sem reagált vissza, és nem is kívánt viszont semmilyen ünnepet. Nyilván nem azért küldtem, hogy mindenáron válaszoljanak. Szóval ennyit a mai szolgáló, lelkészi figyelmességről.

Ma azonban a barátaim között lehettem Mónikámmal Hollókőn, és ez felemelő érzés volt. Holnap, pedig megyek a bokori Gyülekezetbe Istentiszteletre, és ez számít semmi más.

Hála Jézusnak, hogy megváltott!

Szepes Péter


1 megjegyzés: